Aaaaight Peru ^^
Door: Joella
03 Februari 2010 | Peru, Cuzco
Allereerst maar even zeggen dat ik veilig ben aangekomen in het land van de inca´s. Na een super lange vlucht van 12 uur vanaf Madrid naar Lima was ik dan eindelijk aangekomen in Peru. Ik werd eerst naar mijn hotel gebracht door Luise, die gelukkig engels sprak. Het is trouwens best eng om de aankomsthal in te lopen, want er staan zo´n 200 Peruanen allemaal te wachten op familieleden ed. Bovendien hebben ze allemaal een bordje met een naam erop,... zoek dan je eigen naam maar eens op xD
In het hotel heb ik een stelletje ontmoet uit Australie, die me tips gaven voor in cuzco. Zij hadden ook vastgezeten bij de machu picchu. ¨s Ochtends had ik de nederlandse meiden ontmoet die ik via hyves was tegengekomen en nog een engelse, Jenny.
ZOndag vloog ik in een wat twijfelachtig vliegtuigje naar Cuzco en onderweg nog met een paar Amerikanen gepraat. Cuzco is niet super mooi van de bovenkant, maar de bergen zijn echt weergaloos!!!! Zo gigantisch en overweldigend :D:D
In Cuzco door gastgezin opgehaald, een vrouw van 66 en haar zoon van 45 xD, die me daarna naar huis hadden gebracht. Heb me eigen kamertje en de douche is warm (a) Dat is hier een beetje schaars laten we zeggen.
Het is hier wel allemaal erg vermoeiend en vooral de spaanse les vergt echt 24/7 concentratie. Maar het werkt wel. Ik ben opzich geen super leerling in talen leren, maar het is wel handig dat je hier als het ware Spaans MOET spreken. Alleen de gramatica en het schrijven opzich is lastig.
Vanavond Salsa les met veel chico´s (jongens:P) dus even kijken of ik nog een beetje kan stijldansen. Maar jongens schijnen gevaarlijker te zijn dan haaien :/
Van het weekend misschien naar Puno/Titacacameer en nog iets. Heb alleen een kleine vergising gemaakt, het was niet in soles maar in dollers. Dus ipv 30 euro is het iets van 85 euro xD Maar 2 van mijn klasgenootjes gaan ook, dus ik denk dat ik wel even richting Bolivia vertrek.
volgend bericht zal waarschijnlijk pas weer over een week zijn, aangezien de computer op school elke keer in gebruik is.
Groetjess!!!!!
ps. sorry voor eventuele spelfouten!
03 Februari 2010 - 18:19
Daphne:
Wat een leuk bericht! Gelukkig heb je het naar je zin en is de douche warm. Zijn de chico's een beetje leuk =P Salsales klinkt goed! Ik ga trouwens hier op stijldansles! Gister een proefles gedaan en het was echt super.
Succes met je Spaans! Het belangrijkst is dat ze begrijpen wat je wilt zeggen nietwaar? Je kan het!! Geniet ook van je uitstapje!
Kussies uit Twente -
03 Februari 2010 - 18:40
Olga:
Hoi Joella,
Jammer dat het zo koud is! Peru klinkt wel warm namelijk :P Gelukkig dat het wel leuk is en mooi dat je Spaanse les leuk vindt! Was het dansen leuk? En heb je je niet vergist voor de hele reis XD qua geld???? Hoop het niet, want dan wordt het toch allemaal zo'n 200% duurder! Aaargh!
Nou ik hoop dat dat allemaal meevalt en ik wens je heel veel plezier op je reisje!
XXX
Olga -
03 Februari 2010 - 19:12
Jurgen:
Goed om te horen dat alles goed gaat :) De chico's zijn idd gevaarlijk (tenminste, dat zeggen ze) maar ik denk dat je ook op mag passen voor mannen van 45 die nog bij hun moeder wonen XD
Veel succes met Spaans leren! En met salsadansen natuurlijk ;) -
04 Februari 2010 - 08:42
Sophia:
Hooooi Joella:D
wat fijn dat je heel bent aangekomen, als de chico's te gevaarlijk worden moet je er ook maar een zelfverdedingscurcus bij gaan volgen:P
En spaans lijkt mij ook lastig:P maar wat daphne al zegt handen en voeten spaans is ook al fijn:P
Geef alle lieve peruanen een knuffel van me en de stomme een schop:D en als je twijfelt ook een schop:P
xx Sophia -
05 Februari 2010 - 08:36
Wendy De Visser:
Leuk dit allemaal te lezen.
Ben blij dat het allemaal meevalt.Zelfs je douche is warm.Heerlijk toch.
Sterkte met je spaanse lessen.Lijkt me echt vermoeiend,maar wel heel leuk om te leren.
We lezen volgende week de rest van je spannende reis weer.
Liefs Wendy en de rest van de familie de Visser uit Zaandam. -
05 Februari 2010 - 14:30
Jolanda Veldkamp:
He Joella
Gelukkig is de reis goed gegaan,en heb je een warme douche gehad.
Pas goed op je zelf en geniet van de natuur.
VEEL SUCCES MET DE SPAANSA LES
XXX jO jO MICHAEL EN MICHELLE -
05 Februari 2010 - 16:58
Oma En Opa:
hay lieve schat fijn dat het goed gaat.joella leuk dat je leuke reacties hebt gekregen veel plezier met je franse les[no comprendo]geniet van deze keuze veel succes liefs oma/opa -
06 Februari 2010 - 10:08
Mireille:
Leuk om te lezen wat je allemaal aan het beleven bent.
Krijg je altijd reis kriebels van. Heel veel groeten -
06 Februari 2010 - 12:25
Vissertjes Uit Bwijk:
Hola primo, agradable de leer tu historia, seguimos siendo muy curioso acerca de sus historias.Aquí está todo, no más nieve. Además, no se bloquea por más tiempo. El hockey ha comenzado de nuevo. Todo lo demás muy bien. Atentamente de Vissertjes uit Beverwijk -
06 Februari 2010 - 15:58
Mary:
Ola, we volgen je! Ik hoop iedere week wat van je avonturen te lezen!!
Groetjes, liefs, Mary -
07 Februari 2010 - 13:53
De Akkertjes:
hai!
Ik mag geen hoi zeggen van Joost!.
Even ene berichtje uit een nat p'end.
Zo te zien heb je het wel naar het zin.. Geniet lekker van alle nieuwe dingen om je heen. Wij gaan zeker je reis volgen.
Dikke kus van ons -
11 Februari 2010 - 16:23
Oma:
hoi meissie klinkt om jaloers op te worden is hier beren koud geniet -
11 Februari 2010 - 21:25
Ellen Huizing:
Hai Joella, het lijkt me geweldig wat jij meemaakt! Geniet ervan. Groetjes, ook van Eric en Julien en opa en oma Huizing!